Erzurum Valiliği
Erzurum Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Erzurum Valiliği
Erzurum Valiliği
Müdürümüz

                                                                                      Faruk ÇELİK

                                                  Erzurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü

1981 Ağrı Eleşkirt doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Ağrı da tamamladı. Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesinde tamamlayarak İnşaat Mühendisi ünvanını aldı. Hacettepe Üniversitesinde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak Yüksek İnşaat Mühendisi ünvanını aldı.

Adana da özel sektörde kısa bir çalışma süresinden sonra 2005 – 2010 yılları arasında Ağrı İl Özel İdaresi’nde görev yaptı. 2010 yılında Ağrı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü ve İl Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 13.01.2022 tarihli Makam Onayı ile Erzurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü vekili olarak atandı.

Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili olarak görev yapan Faruk ÇELİK, 14.01.2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2023/32 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile vekaleten yürüttüğü Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne asaleten atanmıştır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.